.

. Jus, jusculum, offa, succus, liquor. M. A. Minden lében kalán. km.

Lé-főző

Offarius. M. A.

Lé-hüttő

Homo nauci, flocci, nihili. Csuzi, Síp-szó p. 215. 395.

Alma-lé [Lé]

Pomaceum. S. K.

Bors-por-lé [Lé]

Jus piperatum. Maradék- pecsenye bors-por-lében más étel. km.

Czitrom-lé [Lé]

Succus pomi citrini.

Csemete-lé

Laser. S. K.

Fekete lé

Jus nigrum. Jutott néki a’ fekete lében. km.

Ganéj-lé [Lé]

Liquor stercorarius.

Halász-lé [Lé]

Jus piscatorum.

Káposzta-lé [Lé]

Muria. S. K.

Kaszás-lé

Alliatum jus. S. K. Caro suilla fumigata, cum aceto, pipere, et flore lactis cocta. Szirmai, Parab. p. 53.

Mák-lé [Lé]

Opium. M. A.

Nyak-lé [Lé]

Colaphus. S. K.

Pof-lé [Lé]

idem. Pof-levet kapott.

Sós lé

Muria. S. K.

Szilva-lé [Lé]

Csoszsz elé szilva-lé, té- ged is meg borsoznak. km.

Szőlő-lé

Succus uvarum. Sz. D.

Törött lé [Lé]

Articuli anserini cum contrito apio, petroselino, croco, dauco carotta, pipere, et lardo, ac micis panis tosti. Szirmai, p. 54.