Lé
.
Lé
. Jus, jusculum, offa, succus, liquor. M. A. Minden lében kalán. km.
Lé-főző
Offarius. M. A.
Lé-hüttő
Homo nauci, flocci, nihili. Csuzi, Síp-szó p. 215. 395.
Alma-lé [Lé]
Pomaceum. S. K.
Bors-por-lé [Lé]
Jus piperatum. Maradék- pecsenye bors-por-lében más étel. km.
Czitrom-lé [Lé]
Succus pomi citrini.
Csemete-lé
Laser. S. K.
Fekete lé
Jus nigrum. Jutott néki a’ fekete lében. km.
Ganéj-lé [Lé]
Liquor stercorarius.
Halász-lé [Lé]
Jus piscatorum.
Káposzta-lé [Lé]
Muria. S. K.
Kaszás-lé
Alliatum jus. S. K. Caro suilla fumigata, cum aceto, pipere, et flore lactis cocta. Szirmai, Parab. p. 53.
Mák-lé [Lé]
Opium. M. A.
Nyak-lé [Lé]
Colaphus. S. K.
Pof-lé [Lé]
idem. Pof-levet kapott.
Sós lé
Muria. S. K.
Szilva-lé [Lé]
Csoszsz elé szilva-lé, té- ged is meg borsoznak. km.
Szőlő-lé
Succus uvarum. Sz. D.
Törött lé [Lé]
Articuli anserini cum contrito apio, petroselino, croco, dauco carotta, pipere, et lardo, ac micis panis tosti. Szirmai, p. 54.